Restorano meniu

    KEPSNIAI ANT AKMENS

1111111

Jūsų pasirinktas kepsnys bus apkeptas grilyje ir dedamas ant krosnyje įkaitinto iki 3000 C temperatūros akmens. Su šiuo karštu akmeniu kepsnys atkeliaus ant Jūsų stalo, ir Jūs patys nuspręsite, kiek ilgai mėsa dar turi kepti. Garnyrą ir padažą išsirinksite pagal savo skonį.

JAUTIENOS IŠPJOVOS KEPSNYS

180 g – 27,00 Eur            250 g -30,00 Eur

JAUTIENOS ANTREKOTAS

200 g – 23,00 Eur

AVIENOS ŠONKAULIAI SU NUGARINE

180 g – 23,00 Eur

T-BONE JAUTIENOS KEPSNYS

350 g – 30,00 Eur

 

KARŠTI PRIEDAI:

TRAŠKŪS KALAFIORAI IR BROKOLIAI

GRUZDINTOS BULVIŲ SKILTELĖS

BULVIŲ KUKULAIČIAI

            LENGVIEJI PRIEDAI:          

SALOTŲ MIŠINYS

(įvairios salotos su žolelių padažu)

KEPTOS MARINUOTOS DARŽOVĖS

(burokėliai, morkos, cukinijos, moliūgai)

ŠVIEŽIOS DARŽOVĖS

(morkos, pomidorai, agurkai, salierų stiebai, ridikai)

TRYS ŽALIOS DARŽOVĖS

(brokoliai, šparaginės pupelės, ankštiniai žirniai, kepinti svieste)

RYŽIAI SU ŽOLELIŲ PADAŽU

PADAŽAI:

BRUKNIŲ PADAŽAS

RAUDONO VYNO PADAŽAS

MĖSOS PADAŽAS

 

UŽKANDŽIAI

 

UŽKANDIS IŠ KAMAROS – 5,00 Eur

(kaimiški lašiniai, skilandis, rūkyta šoninė, raugintos morkų lazdelės, svogūnų laiškai, mėlynasis svogūnas)

SILKĖ ŪKIŠKAI – 5,00 Eur

(marinuota silkė, karšta bulvė, svogūnas, grietinė, raugintas agurkas)

KEPTA DUONA – 5,00 Eur

(įvairių grūdų duona su sūrio padažu, marinuotais česnakais, česnakų laiškais, kietuoju sūriu, salotinėmis sultenėmis ir druska)

VIŠTIENOS SPARNELIAI – 7,00 Eur

(lietuviškais prieskoniais marinuoti sparneliai su morkelėmis ir žalumynais)

KARŠTI SŪRIO SVIEDINUKAI – 8,50 Eur

(traškūs fermentinio sūrio sviedinukai su naminio majonezo padažu, pomidoriukai ir alyvuogės)

BULVIŲ TRAŠKUČIAI – 5,00 Eur

(gruzdinti baltųjų bulvių traškučiai su varškės – česnako dažiniu)

LIETUVIŠKŲ SŪRIŲ RINKINYS – 7,50 Eur

(rūkyti ir kepti varškės sūriai, obuolių sūris bei kietieji sūriai)

   

SALOTOS

 

KEPTŲ BUROKĖLIŲ SALOTOS– 6,00 Eur

((ilgai kepti burokėliai, baltas sūris, mažis pomidoriukai, svogūnų laiškai, graikiški riešutai, balzamiko užpilas)

ŠVIEŽIŲ DARŽOVIŲ SALOTOS SU JAUTIENA– 8,50 Eur

(smulkintos lapinės salotos, traškūs jautienos išpjovos gabalėliai, poaštris padažas)

VĖŽIŲ SALOTOS – 8,50 Eur

(spalvingos salotos su lašišos kremu, vėžių uodegėlėmis, naminiais pagardais ir tamsia traškia duonele)

 

SRIUBOS

2 (2)

BULVIENĖ SU BARAVYKAIS – 5,00 Eur

(bulvės, morkos, svogūnai, baravykai, grietinėlė, žolelės)

RŪGŠTYNIŲ ZUPĖ – 4,00 Eur

(rūgštynės, morkos, bulvės, svogūnai, rūkyta šoninė ir kiaušinio-grietinės plakinys)

ŽUVIENĖ – 6,00 Eur

(žuvies sultinys, jūros lydeka, vėžių uodegėlės, bulvės, morkos, smulkintos petražolės)

 

BLYNAI

 41

LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE IR OBUOLIAIS – 6,00 Eur

(obuoliai sirpo šalia Anykščių puoselėjamuose soduose)

 

PADAŽAI: 

KLEVŲ SIRUPAS

GRIETINĖ

AVIEČIŲ UOGIENĖ

BRAŠKIŲ UOGIENĖ

PRAŠMATNŪS MIELINIAI BLYNAI – 6,00 Eur

(pagal L.Didžiulienės receptą iš knygos “Lietuvos gaspadinė arba pamokinimai, kaip prigulincziai suvartoti Dievo dovanas“: kvorta apydrungio pieno, 2 kvortas miltų, mielių pusę stiklo, 3 kiausziniai. Kepti ant sviesto. Pasidažyti duodam virienes isz vuogų.) P.S. kalba netaisyta.

BULVIENIAI SKLINDŽIAI NUO RADVILŲ STALO – 8,50 Eur

SU TRAŠKIA ŠONINE

SU MĖSA

SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS

(rankų darbo smulkiai tarkuoti bulviniai blynai, tiekiami su Jūsų pasirinktu padažu)

PADAŽAI:

VARŠKĖS KREMAS

GRIETINĖ

BRUKNIŲ PADAŽAS

SPIRGUČIŲ PADAŽAS

 

„BAJORIŠKI“ MĖSAINIAI

 

SU JAUTIENA – 8,50 Eur

(jautienos maltinis su rūkyto čederio sūriu, keptomis bulvėmis su lupena, marinuotais agurkais, svogūnų džemu, pomidorais bei paprika pagardintu naminiu majonezu)

SU TRAŠKIA VIŠTIENA – 7,00 Eur

(traškios vištienos paplotėlis su agurkų padažu, keptomis bulvėmis su lupena, smulkintomis salotomis ir šviežiomis daržovėmis)

 

KITI KARŠTI PATIEKALAI

 

 

KIMŠTA KIAULIENOS IŠPJOVA – 11,00 Eur

(kiaulienos išojova su bulvių paplotėliais, kopūstais, marinuotais agurkėliais, bruknių padažu. Įdaras: džiovintos slyvos, šoninė)

ANTIES KULŠELĖ SU ŠUTINTAIS BUROKĖLIAIS – 12,00 Eur

(igai troškinta anties kulšelė, šutinti burokėliai, pagardinti čiobreliais, su gruzdintomis bulvelėmis ir raudonųjų svogūnų džemu)

STARKIS – 12,00 Eur

(svieste keptas starkis su keptomis daržovėmis grietinėlės padaže ir česnakų daigais)

BAJORO PUOTA – 72,00 Eur

(4 – 6 asmenims, užsakoma iš anksto, ne mažiau kaip prieš 3 valandas)

Krosnyje keptas mėsos rinkinys: kiaulienos šonkauliai, rozmarino skonio šoninė, kiaulienos išpjova su šalavijais, raudonėliu gardinta anties krūtinėlė, šutintos bulvės su kmynais, rauginti kopūstai, kepti burokėliai.

 

 

PATIEKALAI MAŽIESIEMS

VIŠTIENOS BALANĖLĖS – 6,60 Eur

(traški vištienos krūtinėlė su bulvių košele ir šviežiomis daržovėmis)

NYKŠTUKO KOTLETUKAI – 7,80 Eur

(kialienos faršas su sūrio padažu, bulvių skiltelėmis ir raugintomis daržovėmis)

RĖČKUTĖ MAKARONŲ – 6,00 Eur

(lakštiniai makaronai su grietinėlės padažu, žaliais žirneliais ir kumpiu)

 

 

DESERTAI

 

MORKŲ PYRAGAS – 5,00 Eur

VARŠKĖS SPURGYTĖS SU AGUONINIU DAŽINIU – 5,50 Eur

(gruzdintos varškės spurgytės su vaniliniu grietinėlės – aguonų padažu)

KARŠTI VAFLIAI SU LEDAIS – 4,50 Eur

(su sezoninėmis uogomis ir šokoladu)

Džiaugiamės, galėdami pasiūlyti „Nykščio namų“ konditerijos gaminių bet kokiai Jūsų šventei. Visi saldumynai mūsų virtuvėje ruošiami iš natūralių produktų. Priimami individualūs užsakymai..

 

Jei esate alergiškas, informuokite aptarnaujantį personalą.