MENIU

„Nykščio namuose & SPA“ esantis restoranas Anykščiuose tarsi tikri namai - jauku susiburti su brangiausiais žmonėmis.Čia iš kartos į kartą keliaujantys autentiški patiekalų receptai pamalonina gomurį, o išėjus visada norisi sugrįžti.

MENIU

Jaukią restorano aplinką papildo bajorišką puotą menantys, tikrą skonių simfoniją burnoje kuriantys patiekalai – šviežumu traškančios salotos, mėgstamiausių rūšių blynai, traškiu vištienos ar sultingos jautienos paplotėliu pagardinti mėsainiai, dailiai paserviruoti karštieji patiekalai ir pabaigai – burnoje tirpstantis pyragaitis su bananais, o gal abejingų nepaliekančios varškės spurgytės? Platus patiekalų pasirinkimas suteikia galimybę išsirinkti labiausiai skonio receptorius pamaloninantį variantą, kurio kiekvienas kąsnis užburia įvairiausių potyrių gausa. Restorane ir mažieji gurmanai atras savo mėgstamiausią patiekalą, pasižymintį aukšta maistine verte bei jų poreikiams pritaikytais skoniais.

UŽKANDŽIAI

UŽKANDIS IŠ KAMAROS – 6,00 Eur
(kaimiški lašiniai, skilandis, rūkyta šoninė, raugintos morkų lazdelės, svogūnų laiškai, mėlynasis svogūnas)

KEPTA SILKĖ – 6,00 Eur
(silpnai sūdyta silkės filė su traškia plutele, varškės dažinys, keptos bulvelės, marinuoti svogūnai)

ZRAZIUKAI 8,50 Eur 
(mušta jautienos išpjova įdaryta sviestinio pyrago trupiniais bei svogūnais, salierų – pastarnokų kremas, marinuoti geltonieji burokėliai)

KARŠTI SŪRIO SVIEDINUKAI – 10,00 Eur
(traškūs fermentinio sūrio sviedinukai su naminio majonezo padažu, pomidoriukai ir alyvuogės)

BULVIŲ TRAŠKUČIAI – 6,00 Eur
(gruzdinti baltųjų bulvių traškučiai su varškės – česnako dažiniu)

LIETUVIŠKŲ SŪRIŲ RINKINYS – 9,00 Eur
(rūkyti ir kepti varškės sūriai, obuolių sūris bei kietieji sūriai)

KEPTA DUONA – 6,00 Eur
(įvairių grūdų duona su sūrio padažu, marinuotais česnakais, česnakų laiškais, kietuoju sūriu, salotinėmis sultenėmis ir druska)

KEPSNIAI ANT AKMENS

Jūsų pasirinktas kepsnys bus apkeptas grilyje ir dedamas ant krosnyje įkaitinto iki 300℃  temperatūros akmens. Su šiuo karštu akmeniu kepsnys atkeliaus ant Jūsų stalo, ir Jūs patys nuspręsite, kiek ilgai mėsa dar turi kepti. Garnyrą ir padažą išsirinksite pagal savo skonį.

JAUTIENOS IŠPJOVOS KEPSNYS
180 g – 32,00 Eur            250 g -34,00 Eur

JAUTIENOS ANTREKOTAS
200 g – 27,00 Eur

AVIENOS ŠONKAULIAI SU NUGARINE
180 g – 27,00 Eur

T-BONE JAUTIENOS KEPSNYS
350 g – 34,00 Eur

 

KARŠTI PRIEDAI:

  • TRAŠKŪS PIEVAGRYBIAI
  • GRUZDINTOS BULVIŲ SKILTELĖS
  • KEPTI KVIEČIAI.

        

LENGVIEJI PRIEDAI:          

  • SALOTŲ MIŠINYS (įvairios salotos su žolelių padažu)
  • ŠVIEŽIOS DARŽOVĖS (morkos, pomidorai, agurkai, salierų stiebai, ridikai)
  • POMIDORŲ SALOTOS (pomidorų skiltelės, svogūnai, grietinė)

PADAŽAI:

  • BRUKNIŲ PADAŽAS
  • RAUDONO VYNO PADAŽAS
  • MĖSOS PADAŽAS.

SALOTOS

MARINUOTOS KALIAROPIŲ SALOTOS 7,00 Eur
(marinuotos kaliaropės, švieži agurkai, kriaušės, marinuoti geltonieji burokėliai, salotų mišinys, gaivus burokėlių kremas ir žolelių užpilas )

KARŠTOS KVIEČIŲ SALOTOS 7,00 Eur
(kepti kviečiai, pomidorai, marinuoti geltonieji burokėliai, salierų-pastarnokų kremas, kapotos žolelės)

ŠVIEŽIŲ DARŽOVIŲ SALOTOS SU JAUTIENA 10,00 Eur
(smulkintos lapinės salotos, kepti jautienos išpjovos gabalėliai, kietasis sūris, marinuoti geltonieji burokėliai, gaivus raudonųjų burokėlių kremas, žolelių užpilas)

SRIUBOS

BUROKĖLIŲ SRIUBA – 5,00 Eur
(marinuoti burokėliai, vištienos sultinys, morkos, bulvės, grietinė, krapai)

ŽUVIENĖ SU POMIDORAIS – 7,00 Eur
(žuvies sultinys, pomidorų pasta, balta žuvis, vėžių uodegėlės, bulvės, morkos, krapai)

VIŠTIENOS SRIUBA – 6,00 Eur
(natūralus vištienos sultinys, vištiena, bulvės, morkos, krapai)

BLYNAI

LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE IR OBUOLIAIS – 7,00 Eur
(obuoliai sirpo šalia Anykščių puoselėjamuose soduose)

PADAŽAI: 

  • KLEVŲ SIRUPAS
  • GRIETINĖ
  • AVIEČIŲ UOGIENĖ
  • BRAŠKIŲ UOGIENĖ

PRAŠMATNŪS MIELINIAI BLYNAI – 7,00 Eur
(pagal L. Didžiulienės receptą iš knygos „Lietuvos gaspadinė arba pamokinimai, kaip prigulincziai suvartoti Dievo dovanas“: kvorta apydrungio pieno, 2 kvortas miltų, mielių pusę stiklo, 3 kiausziniai. Kepti ant sviesto. Pasidažyti duodam virienes isz vuogų.) P. S. kalba netaisyta.

BULVIENIAI SKLINDŽIAI NUO RADVILŲ STALO – 10,00 Eur

  • SU MĖSA
  • SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS

(rankų darbo smulkiai tarkuoti bulviniai blynai, tiekiami su Jūsų pasirinktu padažu)

PADAŽAI:

  • VARŠKĖS KREMAS
  • GRIETINĖ
  • BRUKNIŲ PADAŽAS
  • SPIRGUČIŲ PADAŽAS

„BAJORIŠKI“ MĖSAINIAI

SU JAUTIENA – 11,00 Eur
(jautienos maltinis su rūkyto čederio sūriu, keptomis bulvėmis su lupena, marinuotais agurkais, svogūnų džemu, pomidorais bei paprika pagardintu naminiu majonezu)

SU TRAŠKIA VIŠTIENA – 9,00 Eur
(traškios vištienos paplotėlis su agurkų padažu, keptomis bulvėmis su lupena, smulkintomis salotomis ir šviežiomis daržovėmis)

KITI KARŠTI PATIEKALAI

KIAULIENOS IŠPJOVA 13,00 Eur
(marinuota kiaulienos išpjova, pastarnokų kremas, keptos, jaunos bulvelės, pastarnokai, pievagrybiai, marinuoti svogūnai, pastarnokų traškutis, žolelės)

VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ SU SPARNELIU  14.00 Eur
(kepta vištienos krūtinėlė su sparneliu, gaivus burokėlių kremas, jaunos bulvelės, pastarnokai, pievagrybiai, marinuoti geltonieji burokėliai, pastarnokų traškutis, žolelės)

OTAS KAIP PRANCŪZAI MOKĖ 13,00 Eur
(žuvies sultinyje, gardintame vynu, virtas otas, brokoliai, kalafiorai, morkos, žalieji žirneliai bei grietinėlė)

VERŠIENOS MUŠTINIS 15.00 Eur
(veršienos nugarinė su traškia plutele, salierų-pastarnokų kremas, kepti kviečiai, pomidorai, marinuoti geltonieji burokėliai, kapotos žolelės)

BAJORO PUOTA 92,00 Eur
(4 – 6 asmenims, užsakoma iš anksto, ne mažiau kaip prieš 3 valandas)
Krosnyje keptas mėsos rinkinys: kiaulienos šonkauliai, rozmarino skonio šoninė, kiaulienos išpjova su šalavijais, raudonėliu gardinta anties krūtinėlė, šutintos bulvės su kmynais, rauginti kopūstai, kepti burokėliai.

PATIEKALAI MAŽIESIEMS

VIŠTIENOS BALANĖLĖS – 8,00 Eur
(traški vištienos krūtinėlė su bulvių košele ir šviežiomis daržovėmis)

NYKŠTUKO KOTLETUKAI – 9,00 Eur
(kiaulienos faršas su sūrio padažu, bulvių skiltelėmis ir raugintomis daržovėmis)

RĖČKUTĖ MAKARONŲ – 7,00 Eur
(lakštiniai makaronai su grietinėlės padažu, žaliais žirneliais ir kumpiu)

DESERTAI

ŽAGARAS – 7,00 Eur
(gruzdintas varškės desertas su mūsų virtu obuolių dažiniu ir karamele)

VARŠKĖS SPURGYTĖS SU AGUONINIU DAŽINIU– 7,00 Eur
(gruzdintos varškės spurgytės su grietinėlės – aguonų padažu)

PYRAGAITIS SU BANANAIS (angl. Bonaffee) – 6,50 Eur

Jei esate alergiškas, informuokite aptarnaujantį personalą.

Pusryčiai

Rytą pradėkite sočiais, Jūsų rutiną tenkinančiais švediško stalo pusryčiais, kai neskubėdami galite pasimėgauti malonia akimirka su gardžiu maistu ir garuojančiu kavos ar arbatos puodeliu. 

Darbo laikas

Pusryčiai:
I-V 07:00 – 10:00
VI-VII 08:00 – 10:30

Restorano darbo laikas:
I-IV 16:00-21:00
V-VI 12:00-24:00
VII 12:00-21:00

Tęsti užsakymą

This site is registered on wpml.org as a development site.