MENIU

„Nykščio namuose & SPA“ esantis restoranas Anykščiuose tarsi tikri namai - jauku susiburti su brangiausiais žmonėmis.Čia iš kartos į kartą keliaujantys autentiški patiekalų receptai pamalonina gomurį, o išėjus visada norisi sugrįžti.

MENIU

Jaukią restorano aplinką papildo bajorišką puotą menantys, tikrą skonių simfoniją burnoje kuriantys patiekalai – šviežumu traškančios salotos, mėgstamiausių rūšių blynai, traškiu vištienos ar sultingos jautienos paplotėliu pagardinti mėsainiai, dailiai paserviruoti karštieji patiekalai ir pabaigai – burnoje tirpstantis pyragaitis su bananais, o gal abejingų nepaliekančios varškės spurgytės? Platus patiekalų pasirinkimas suteikia galimybę išsirinkti labiausiai skonio receptorius pamaloninantį variantą, kurio kiekvienas kąsnis užburia įvairiausių potyrių gausa. Restorane ir mažieji gurmanai atras savo mėgstamiausią patiekalą, pasižymintį aukšta maistine verte bei jų poreikiams pritaikytais skoniais.

UŽKANDŽIAI

UŽKANDIS IŠ KAMAROS – 6,00 Eur
(kaimiški lašiniai, skilandis, rūkyta šoninė, raugintos morkų lazdelės, svogūnų laiškai, mėlynasis svogūnas)

KEPTA SILKĖ – 6,00 Eur
(silpnai sūdyta silkės filė su traškia plutele, varškės dažinys, keptos bulvelės, marinuoti svogūnai)

VIŠTIENOS SPARNELIAI – 6,00 Eur 
(lietuviškais prieskoniais marinuoti sparneliai su morkelėmis ir žalumynais)

KARŠTI SŪRIO SVIEDINUKAI – 10,00 Eur
(traškūs fermentinio sūrio sviedinukai su naminio majonezo padažu, pomidoriukais ir alyvuogėmis)

BULVIŲ TRAŠKUČIAI – 6,00 Eur
(gruzdinti baltųjų bulvių traškučiai su varškės–česnakų dažiniu)

LIETUVIŠKŲ SŪRIŲ RINKINYS – 9,00 Eur
(obuolių sūris, kietasi sūris „Džiugas”, varškės sūris, medžiotojų sūris ir marinuotos alyvuogės)

KEPTA DUONA – 6,00 Eur
(įvairių grūdų duona su sūrio padažu, marinuotais česnakais, česnakų laiškais, kietuoju sūriu, žolelėmis ir druska)

UŽKANDŽIŲ RINKINYS – 18,00 Eur
(kepta duona, kepti svogūnų ir kalmarų žiedai, vytintų mėsų asorti, „Mozzarella” lazdelės, sūrio padažas)

SRIUBOS

BUROKĖLIŲ SRIUBA – 5,00 Eur
(marinuoti burokėliai, vištienos sultinys, morkos, bulvės, grietinė, krapai)

ŽUVIENĖ SU POMIDORAIS – 7,00 Eur
(žuvies sultinys, pomidorų pasta, balta žuvis, vėžių uodegėlės, bulvės, morkos, krapai)

BULVIENĖ SU BARAVYKAIS – 6,00 Eur
(bulvės, morkos, svogūnai, baravykai, grietinėlė, žolelės)

SALOTOS

KEPTŲ BUROKĖLIŲ SALOTOS 6,00 Eur
(ilgai kepti burokėliai, fetos sūris, maži pomidoriukai, svogūnų laiškai, graikiški riešutai, balzamiko užpilas)

KARŠTOS KVIEČIŲ SALOTOS 7,00 Eur
(kepti kviečiai, pomidorai, marinuoti geltonieji burokėliai, salierų-pastarnokų kremas, kapotos žolelės)

ŠVIEŽIŲ DARŽOVIŲ SALOTOS 
(smulkintos lapinės salotos, kietasis sūris, agurkai, marinuoti mėlynieji svogūnai, žolelių užpilas)
– su jautiena 10,00 Eur
– su lašiša – 9,00 Eur

BLYNAI

BULVIENIAI BLYNAI NUO RADVILŲ STALO – 10,00 Eur
(rankų darbo smulkiai tarkuoti bulviniai blynai, tiekiami su Jūsų pasirinktu padažu)

– SU MĖSA
– SU TRAŠKIA ŠONINE
– SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS

PADAŽAI:
– SPIRGUČIŲ
– SŪRIO
– VARŠKĖS KREMAS
– GRIETINĖ 

„BAJORIŠKI“ MĖSAINIAI

SU JAUTIENA – 11,00 Eur
(jautienos maltinis su rūkytu čederio sūriu, marinuotais agurkais, „Iceberg“ salota, svogūnų džemu, pomidorais, bulvytėmis fri ir pagardintas naminiu majonezu)

SU TRAŠKIA VIŠTIENA – 9,00 Eur
(traškios vištienos paplotėlis su agurkų padažu, smulkintomis salotomis, šviežiomis daržovėmis ir bulvytėmis fri)

KEPSNIAI ANT AKMENS

Jūsų pasirinktas kepsnys bus apkeptas grilyje ir dedamas ant krosnyje iki 300℃ įkaitinto akmens. Su šiuo karštu akmeniu kepsnys atkeliaus ant Jūsų stalo, ir Jūs patys nuspręsite, kiek ilgai mėsa dar turi kepti. Garnyrą ir padažą išsirinksite pagal savo skonį.

JAUTIENOS IŠPJOVOS KEPSNYS
180 g – 32,00 Eur            250 g – 34,00 Eur

JAUTIENOS ANTREKOTAS
200 g – 27,00 Eur

AVIENOS ŠONKAULIAI SU NUGARINE
180 g – 27,00 Eur

KARŠTI PRIEDAI:
– TRAŠKŪS KALAFIORAI IR BROKOLIAI
– GRUZDINTOS BULVIŲ SKILTELĖS
– BULVIŲ KUKULAIČIAI        

LENGVIEJI PRIEDAI:          
– SALOTŲ MIŠINYS (įvairios salotos su žolelių padažu)
– ŠVIEŽIOS DARŽOVĖS (morkos, pomidorai, agurkai, salierų stiebai, ridikai)
– TRYS ŽALIOS DARŽOVĖS (brokoliai, šparaginės pupelės, ankštiniai žirniai, kepinti svieste)
– RYŽIAI SU ŽOLELIŲ PADAŽU

PADAŽAI:
– PIPIRINIS
– RAUDONO VYNO
– MĖSOS

KARŠTI PATIEKALAI

ANTIES KULŠELĖ „CONFIT“ SU ŠUTINTAIS BUROKĖLIAIS – 14,00 Eur
(ilgai troškinta anties kulšelė, šutinti burokėliai, pagardinti čiobreliais, su keptomis „Amandine“ bulvėmis ir raudonųjų svogūnų džemu)

STARKIS – 12,00 Eur
(svieste keptas starkis su keptomis daržovėmis grietinėlės padaže, česnakų daigais ir bulvių lazdelėmis)

OTAS KAIP PRANCŪZAI MOKĖ – 14,00 Eur
(žuvies sultinyje, gardintame vynu, virtas otas, brokoliai, kalafiorai, morkos, žalieji žirneliai bei grietinėlė)

KIMŠTA KIAULIENOS IŠPJOVA – 12,00 Eur
(kiaulienos išpjova su keptomis „Amandine“ bulvėmis, kopūstais, marinuotais agurkėliais, bruknių padažu. Įdaras: džiovintos slyvos, šoninė)

VERŠIENOS MUŠTINIS – 15,00 Eur
(veršienos nugarinė su traškia plutele, salierų–pastarnokų kremas, kepti kviečiai, pomidorai, marinuoti geltonieji burokėliai, kapotos žolelės)

BAJORO PUOTA – 99,00 Eur
(4–6 asmenims, užsakoma iš anksto, ne mažiau kaip prieš 24 valandas. Krosnyje keptas mėsos rinkinys: kiaulienos šonkauliai, rozmarino skonio šoninė, kiaulienos išpjova su šalavijais, raudonėliu gardinta anties krūtinėlė, šutintos bulvės su kmynais, rauginti kopūstai, kepti burokėliai)

DESERTAI

„ŽAGARAS“ – 7,00 Eur
(gruzdintas varškės desertas su mūsų virtu obuolių dažiniu ir karamele)

VARŠKĖS SPURGYTĖS SU AGUONINIU DAŽINIU– 7,00 Eur
(gruzdintos varškės spurgytės su vaniliniu grietinėlės – aguonų padažu)

VARŠKĖS ŠTRUDELIS SU AVIETĖMIS IR VANILINIU KREMU – 5,50 Eur
(varškės štrudelis patiekiamas šiltas, pagardintas gaivumo suteikiančiomis avietėmis ir švelnumo desertui suteikiančiu vanilės kremu)

SŪRIO PYRAGAS SU KARAMELE, MĖTOS ŠAKELE – 6,00 Eur
(klasikinis sūrio pyragas aplietas gardžiu karamelės padažu)

Jei esate alergiškas, informuokite aptarnaujantį personalą.

PATIEKALAI MAŽIESIEMS

VIŠTIENOS JUOSTELĖS – 7,00 Eur
(traški vištienos krūtinėlė su bulvių košele ir šviežiomis daržovėmis)

NYKŠTUKO KOTLETUKAI – 8,00 Eur
(kiaulienos maltinis su sūrio padažu, bulvių lazdelėmis ir šviežiomis daržovėmis)

VIŠTIENOS SRIUBA – 3,50 Eur
(natūralus vištienos sultinys, vištiena, bulvės, morkos, krapai)

MAKARONAI:
– su grietinėlės ir sūrio padažu – 5,50 Eur
– su grietinėlės ir sūrio padažu ir kumpiu – 6,50 Eur

LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE IR OBUOLIAIS – 7,00 Eur
(obuoliai sirpo šalia Anykščių puoselėjamuose soduose)

PADAŽAI: 
– KLEVŲ SIRUPAS
– GRIETINĖ
– AVIEČIŲ UOGIENĖ
– BRAŠKIŲ UOGIENĖ

Pusryčiai

Rytą pradėkite sočiais, Jūsų rutiną tenkinančiais švediško stalo pusryčiais, kai neskubėdami galite pasimėgauti malonia akimirka su gardžiu maistu ir garuojančiu kavos ar arbatos puodeliu. 

Darbo laikas

Pusryčiai:
I-V 08:00-10:00
VI-VII 08:00-10:30

Restorano darbo laikas:
I-IV, VII 12:00-22:00
V-VI 12:00-23:00

Tęsti užsakymą

This site is registered on wpml.org as a development site.