MENIU

„Nykščio namuose & SPA“ esantis restoranas Anykščiuose tarsi tikri namai - jauku susiburti su brangiausiais žmonėmis.Čia iš kartos į kartą keliaujantys autentiški patiekalų receptai pamalonina gomurį, o išėjus visada norisi sugrįžti.

MENIU

Jaukią restorano aplinką papildo bajorišką puotą menantys, tikrą skonių simfoniją burnoje kuriantys patiekalai – šviežumu traškančios salotos, mėgstamiausių rūšių blynai, traškiu vištienos ar sultingos jautienos paplotėliu pagardinti mėsainiai,dailiai paserviruoti karštieji patiekalai ir pabaigai – burnoje tirpstantis morkų pyragas, o gal abejingų nepaliekančios varškės spurgytės? Platus patiekalų pasirinkimas suteikia galimybę išsirinkti labiausiai skonio receptorius pamaloninantį variantą, kurio kiekvienas kąsnis užburia įvairiausių potyrių gausa. Restorane ir mažieji gurmanai atras savo mėgstamiausią patiekalą, pasižymintį aukšta maistine verte bei jų poreikiams pritaikytais skoniais.

KEPSNIAI ANT AKMENS

Jūsų pasirinktas kepsnys bus apkeptas grilyje ir dedamas ant krosnyje įkaitinto iki 3000 C temperatūros akmens. Su šiuo karštu akmeniu kepsnys atkeliaus ant Jūsų stalo, ir Jūs patys nuspręsite, kiek ilgai mėsa dar turi kepti. Garnyrą ir padažą išsirinksite pagal savo skonį.

JAUTIENOS IŠPJOVOS KEPSNYS
180 g – 28,00 Eur            250 g -30,00 Eur

JAUTIENOS ANTREKOTAS
200 g – 24,00 Eur

AVIENOS ŠONKAULIAI SU NUGARINE
180 g – 24,00 Eur

T-BONE JAUTIENOS KEPSNYS
350 g – 30,00 Eur

KARŠTI PRIEDAI:

  • TRAŠKŪS KALAFIORAI IR BROKOLIAI
  • GRUZDINTOS BULVIŲ SKILTELĖS
  • BULVIŲ KUKULAIČIAI

        

LENGVIEJI PRIEDAI:          

  • SALOTŲ MIŠINYS (įvairios salotos su žolelių padažu)
  • ŠVIEŽIOS DARŽOVĖS (morkos, pomidorai, agurkai, salierų stiebai, ridikai)
  • TRYS ŽALIOS DARŽOVĖS (brokoliai, šparaginės pupelės, ankštiniai žirniai, kepinti svieste)

RYŽIAI SU ŽOLELIŲ PADAŽU

  • PADAŽAI:
  • BRUKNIŲ PADAŽAS
  • RAUDONO VYNO PADAŽAS
  • MĖSOS PADAŽAS

UŽKANDŽIAI

UŽKANDIS IŠ KAMAROS – 5,00 Eur
(kaimiški lašiniai, skilandis, rūkyta šoninė, raugintos morkų lazdelės, svogūnų laiškai, mėlynasis svogūnas)

SILKĖ ŪKIŠKAI – 5,00 Eur
(marinuota silkė, karšta bulvė, svogūnas, grietinė, raugintas agurkas)

KEPTA DUONA – 5,00 Eur
(įvairių grūdų duona su sūrio padažu, marinuotais česnakais, česnakų laiškais, kietuoju sūriu, salotinėmis sultenėmis ir druska)

VIŠTIENOS SPARNELIAI – 7,00 Eur
(lietuviškais prieskoniais marinuoti sparneliai su morkelėmis ir žalumynais)

KARŠTI SŪRIO SVIEDINUKAI – 8,50 Eur
(traškūs fermentinio sūrio sviedinukai su naminio majonezo padažu, pomidoriukai ir alyvuogės)

BULVIŲ TRAŠKUČIAI – 5,00 Eur
(gruzdinti baltųjų bulvių traškučiai su varškės – česnako dažiniu)

LIETUVIŠKŲ SŪRIŲ RINKINYS – 7,50 Eur
(rūkyti ir kepti varškės sūriai, obuolių sūris bei kietieji sūriai)

SALOTOS

KEPTŲ BUROKĖLIŲ SALOTOS– 6,00 Eur
((ilgai kepti burokėliai, baltas sūris, mažis pomidoriukai, svogūnų laiškai, graikiški riešutai, balzamiko užpilas)

ŠVIEŽIŲ DARŽOVIŲ SALOTOS SU JAUTIENA– 8,50 Eur
(smulkintos lapinės salotos, traškūs jautienos išpjovos gabalėliai, poaštris padažas)

VĖŽIŲ SALOTOS – 8,50 Eur
(spalvingos salotos su lašišos kremu, vėžių uodegėlėmis, naminiais pagardais ir tamsia traškia duonele)

SRIUBOS

BULVIENĖ SU BARAVYKAIS – 5,00 Eur
(bulvės, morkos, svogūnai, baravykai, grietinėlė, žolelės)

RŪGŠTYNIŲ ZUPĖ – 4,00 Eur
(rūgštynės, morkos, bulvės, svogūnai, rūkyta šoninė ir kiaušinio-grietinės plakinys)

ŽUVIENĖ – 6,00 Eur
(žuvies sultinys, jūros lydeka, vėžių uodegėlės, bulvės, morkos, smulkintos petražolės)

BLYNAI

LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE IR OBUOLIAIS – 6,00 Eur
(obuoliai sirpo šalia Anykščių puoselėjamuose soduose)

 PADAŽAI: 

  • KLEVŲ SIRUPAS
  • GRIETINĖ
  • AVIEČIŲ UOGIENĖ
  • BRAŠKIŲ UOGIENĖ

 

PRAŠMATNŪS MIELINIAI BLYNAI – 6,00 Eur
(pagal L.Didžiulienės receptą iš knygos “Lietuvos gaspadinė arba pamokinimai, kaip prigulincziai suvartoti Dievo dovanas“: kvorta apydrungio pieno, 2 kvortas miltų, mielių pusę stiklo, 3 kiausziniai. Kepti ant sviesto. Pasidažyti duodam virienes isz vuogų.) P.S. kalba netaisyta.

BULVIENIAI SKLINDŽIAI NUO RADVILŲ STALO – 8,50 Eur

  • SU TRAŠKIA ŠONINE
  • SU MĖSA
  • SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS

(rankų darbo smulkiai tarkuoti bulviniai blynai, tiekiami su Jūsų pasirinktu padažu)

PADAŽAI:

  • VARŠKĖS KREMAS
  • GRIETINĖ
  • BRUKNIŲ PADAŽAS
  • SPIRGUČIŲ PADAŽAS

„BAJORIŠKI“ MĖSAINIAI

SU JAUTIENA – 8,50 Eur
(jautienos maltinis su rūkyto čederio sūriu, keptomis bulvėmis su lupena, marinuotais agurkais, svogūnų džemu, pomidorais bei paprika pagardintu naminiu majonezu)

SU TRAŠKIA VIŠTIENA – 7,50 Eur
(traškios vištienos paplotėlis su agurkų padažu, keptomis bulvėmis su lupena, smulkintomis salotomis ir šviežiomis daržovėmis)

KITI KARŠTI PATIEKALAI

KIMŠTA KIAULIENOS IŠPJOVA – 11,00 Eur
(kiaulienos išojova su bulvių paplotėliais, kopūstais, marinuotais agurkėliais, bruknių padažu. Įdaras: džiovintos slyvos, šoninė)

ANTIES KULŠELĖ SU ŠUTINTAIS BUROKĖLIAIS – 12,00 Eur
(igai troškinta anties kulšelė, šutinti burokėliai, pagardinti čiobreliais, su gruzdintomis bulvelėmis ir raudonųjų svogūnų džemu)

STARKIS – 12,00 Eur
(svieste keptas starkis su keptomis daržovėmis grietinėlės padaže ir česnakų daigais)

BAJORO PUOTA – 82,00 Eur
(4 – 6 asmenims, užsakoma iš anksto, ne mažiau kaip prieš 3 valandas)

Krosnyje keptas mėsos rinkinys: kiaulienos šonkauliai, rozmarino skonio šoninė, kiaulienos išpjova su šalavijais, raudonėliu gardinta anties krūtinėlė, šutintos bulvės su kmynais, rauginti kopūstai, kepti burokėliai.

PATIEKALAI MAŽIESIEMS

VIŠTIENOS BALANĖLĖS – 7,00 Eur
(traški vištienos krūtinėlė su bulvių košele ir šviežiomis daržovėmis)

NYKŠTUKO KOTLETUKAI – 7,80 Eur
(kiaulienos faršas su sūrio padažu, bulvių skiltelėmis ir raugintomis daržovėmis)

RĖČKUTĖ MAKARONŲ – 6,00 Eur
(lakštiniai makaronai su grietinėlės padažu, žaliais žirneliais ir kumpiu)

DESERTAI

MORKŲ PYRAGAS – 5,00 Eur

VARŠKĖS SPURGYTĖS SU AGUONINIU DAŽINIU – 5,50 Eur
(gruzdintos varškės spurgytės su vaniliniu grietinėlės – aguonų padažu)

KARŠTI VAFLIAI SU LEDAIS – 4,50 Eur
(su sezoninėmis uogomis ir šokoladu)

Džiaugiamės, galėdami pasiūlyti „Nykščio namų“ konditerijos gaminių bet kokiai Jūsų šventei. Visi saldumynai mūsų virtuvėje ruošiami iš natūralių produktų. Priimami individualūs užsakymai..

Jei esate alergiškas, informuokite aptarnaujantį personalą.

Pusryčiai ir dienos pietūs

Rytą pradėkite sočiais, Jūsų rutiną tenkinančiais švediško stalo pusryčiais, kai neskubėdami galite pasimėgauti malonia akimirka su gardžiu maistu ir garuojančiu kavos ar arbatos puodeliu. O įsisukus į dienos darbus nepamirškite stabtelėti ir apdovanoti save su meile gamintais, kiekvieną dieną kintančiais dienos pietumis.

Darbo laikas

Pusryčiai:
I-V. 07:00 – 10:30
VI-VII. 7:30 – 11:00

Restoranas dirba kiekvieną dieną nuo 11 val. iki 21 val.

Tęsti užsakymą

This site is registered on wpml.org as a development site.